Witam! Jestem zainteresowany kupnem Forda Focusa MK2. Autko docelowo dla taty, ma być nie duże, osiągi można wsadzić w buty, diesel też nie wchodzi w gre ze względu na obecne przebiegi diesli i kosztowną budowę i późniejszą naprawę takiego silnika....
Natknąłem się w komisie (niestety
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) na Focusa MK2 z fajnym silnikiem 1.6 chyba 100KM. Autko w benzynie, hatchback, 2007 rok, z fajnym przebiegiem 62 tysięcy. Wysłałem już posta z numerem VIN do sprawdzenia. Chciałbym prosić o doradztwo w tej sprawie. Są 2 TUV'y jeden bodajże z okolic 18 000km i drugi z 42, albo 48 000km nie pamietam dokładnie. W środku naprawde ładnie, zadnych sladow uzytkowania, wszystko chodzi i jest sprawne, z zewnątrz też bardzo ladny, wstepne ogledziny wykazały robione drzwi lewe przednie i błotnik oraz drzwi prawe. Miernikiem nie leciałem ale napewno sprawdze a o słupkach i progach nie zapomne. Nie jeździłem, a jedynie sprawdzałem jak chodzi silnik bo interesuje mnie rzeczywiście ten przebieg. Jeśli by się potwierdził a elementy wymienione/robione to takie które nie wpływają na wytrzymałość konstrukcji pojazdu to kwestia jest ceny (do oddania za 17 000). Do ceny należy doliczyć koszta rejestracji, nie wiem ile to jest ale chyba do 2 tysiecy bym się zmieścił.
Niestety są dwie rzeczy, oprócz przebiegu które mnie nie pokoją, a mianowicie to - podczas uruchamiania auta bulgotanie w zbiorniczku płynu chłodzącego, na biegu jałowym cisza, po dodaniu gazu znowu wiry. Wskazywałoby to na kończącą się uszczelkę? To chyba też nie dyskwalifikuje auta i kwestia dogadania i zejścia z ceny na remont. I tu pytanie do Was - o jakich kosztach mówimy? Druga sprawa to pasta/masa uszczelniająca, której jest sporo w bagażniku. Pod kołem zapasowym wszystko ok, żadnych spawów, falowań. Pytanie czy ta pasta to oryginalnie z fabryki w celu wygłuszenia bądź uszczelnienia, czy to robota serwisu po wypadku? Jeżeli zrobione fachowo to też jest to do zaakceptowania no ale chciałbym wiedzieć. W linku zdjęcie które zrobiłem telefonem.
http://fotowrzut.pl/OIJSLCY8XA
Wszelkie uwagi, co jeszcze powinienem sprawdzić, co jest, że tak powiem bolączką fordów a w szczególności MK2 i silniczka 1.6 to proszę pisać!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z góry dzięki za pomoc i Pozdrawiam