Temat: [Mondeo 2007-2014] Woda pod tylnym siedzeniem
View Single Post
Stary 04-02-2015, 01:27   #16
195kuker
ford::average

Imię: Kuker
Model: Mondeo
Silnik: 2.2TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Woda pod tylnym siedzeniem

Cytat:
Napisał porez Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki Gecon. Już sobie wczoraj z tym sam poradziłem. Może nie zrobiłem tego tak precyzyjnie jak opisałeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale liczy się efekt końcowy, a ten został osiągnięty!
PS. Przy okazji należałoby chyba na ten problem uczulić wszystkich posiadaczy hatchback`ów, bo to najwyraźniej jedno z "czułych miejsc" naszych muńków.
No ten problem jest faktycznie sam musiałem przyklejać tą rurkę. Ale u mnie woda popłynęła nad zbiornikiem paliwa aż pod wykładzinę pod siedzeniem kierowcy. Suszenie tego w warunkach zimowych to koszmar.

Otwieram dzisiaj klapę kufra i nagle szok, woda leci ciurkiem po lewynm nadkolu spod plastikowego boczka....

Podejrzewam że to woda która była w klapie, po uniesieniu do góry przelała się przez gumowe peszle do wnętrza. Tylko teraz skąd tyle wody w klapie? Podejrzewałem cieknącą dysze tylnej szyby ale nie czuć płynu. Nie padało chyba ze 4 dni i w tym czasie zaglądałem parę razy do auta. Jakieś sugestie? Tylko nie inne tematy ze słowem woda bo już 14 przeczytałem :-)

No i znowu ostatnio tylna szyba mocno parowała....praktycznie wszystko suche, a tu niespodzianka!
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 11009013_616035881864692_1908901162_n (1).jpg (51.7 KB, 188 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez 195kuker ; 16-02-2015 o 17:58 Powód: Update
195kuker jest offline   Odpowiedź z Cytatem