Mam Mondeo jakieś 4 miesiące. Szczerze mówiąc bałem się tego filtra DPF, więc byłem wyczulony na to, żeby sprawdzić kiedy się wypala. Ale śmigałem trochę po autostradach i w trasie i nic nie dałem rady wykryć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ostatnio jeżdżę tylko po mieście i wczoraj jadę sobie pod jakieś wzniesienie na drodze (przycisnąłem bo się nie lubię wlec) i nagle silnik zaczął tak basowo wyć - myślę sobie no to mina! Zatrzymałem się a tu spalanie chwilowe skoczyło do 1,1 więc po przeczytaniu wielu postów od razu skojarzyłem, że to wypalanie. Nie czułem spadku mocy ani dziwnego zapachu - a tak na prawdę można było poznać po dźwięku silnika - jak ktoś jeździ kilka lat samochodem to usłyszy zmianę, wróciłem na drogę i po jakiś 3 minutach było po wszystkim. Całość trwała może 5 minut i wcale go nie cisnąłem bardziej, coś ponad 2tys obrotów. Jak tak to będzie wyglądać za każdym razem to bajka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.