Dziwne objawy kiedy na dworze robi się ciepło
Witam. Ponieważ wkrótce będzie cieplej zaczną się moje "problemy". Przy temperaturach na zewnątrz powyżej 15 stopni Celsjusza pojawiają mi się dwa objawy:
- z silnika pomiędzy obrotami 2500 z 3000 słychać lekki, taki jakby gwizd, powyżej 3,5 tys. obr. mam wrażenie jakby coś pod maską pracowało na sucho,
- pedał gazu zaczyna się przycinać.
Dodam jeszcze, że w pierwszym wypadku poza objawami słuchowymi nic złego się nie dzieje, samochód zrobił już 30 tys. km mając nienasilające się objawy. Jest to jednak troszkę niemiły dźwięk, z chęcią bym się go pozbył.
Co do drugiego tematu to wydaje mi się, że sama linka działa w miarę w porządku, chociaż nie odłączałem jej całkowicie, tylko sprawdzając obecny luz.
I tak jak napisałem na początku, zaczyna się przy 15 stopniach na zewnątrz do 20 lekko się nasila, większe temperatury nie mają już znaczenia.
Rozumiem, że dużo tu niewiadomych i temat opisany być może za ogólnie, ale może jednak ktoś spotkał się z takimi objawami. Jeśli tak to proszę o sugestie co sprawdzić na początek, ewentualne dodatkowe pytania...
|