04-02-2015, 23:25
|
|
|
ford::beginner
Model: smax,cmax,puma, mondeo
Silnik: 2.0tdci,1.8 benz,1.7 benz, 2,0tdci
Rocznik: 2010,2004,1998,2015
|
Odp: Nowy model - wrazenia z uzytkowania
I pierwsze 6000 tysięcy przeleciało. Co do wrażeń jak najbardziej pozytywne. Średnie spalanie w granicach 6 litrów. Fotele jak na razie są ok przy dluźszej trasie nie czuje się zmęczenia. Co do świateł ledowych w porównaniu do xenonow. Nie ma porownaia zdecydowanie polecam wersję z ledami i automatycznym dostrajaniem świateł przy różnych prędkościach. Przelaczaja się idealnie nie oslepiajac innych kierowców. Spasowanie plastików w środku jak na razie ok nic nie skrzypi i nie trzeszczy. Jeśli chodzi o zawieszenie w sumie jest ok. Jedyny minus jak na razie to przy poprzecznych nierownosciac przy wiekszej prędkości ma się wrażenie jakby miałoby go troszeczkę znieść. Co do wygluszenia przy dużej prędkości ok 170-180 naprawdę jest cicho i przyjemnie. Nie mam wersji z automatycznym systemem parkowania. Mam coś takiego w Kudze ale osobiście uważam że jest to gadżet. Mi akurat to się nie przydaje do niczego. System rozpoznawania znaków jak do tej pory ani razu nie przeoczyl żadnego znaku. Rozpoznaje prędkość i zakaz wyprzezania. Co do spasowania grilla i innych elementów to nie zauważyłem jakiś odstepstw ( w kwestii wizualnej), asystent zmęczenia uważam za nie przydatny. Natomiast asystent pasa jest ok i można go ustawicw kilku konfiguracjach.
|