Cytat:
|
PilotSport3 ile Ci te opony wytrzymały jaki przebieg ( na jakimś forum znalazłem wypowiedź , że fabrycznie mają 7mm i są podatne na zużycie )
generalie wspomniane działy PR sieją nieźle dziwnymi wypowiedziami stąd tak ciężko wyłowić prawdziwe opinie
|
U mnie wytrzymały 22tys. mil ( ok. 35tys. km) z tym że należy wziąć pod uwagę że brytyjkie drogi są bardziej chropowate i opony zdecydowanie szybciej się zużywają i myślę że w PL powinny zrobić trochę większy przebieg.
Mają dość duży współczynnik ścieralności (320), nowa opona ma 7,5-8 mm bieżnika, zjeździłem je do zera i do samego końca niemal wżerały się w asfalt, dlatego nie zgadzam się z wypowiedzią kol. JVC że słabo trzymają poniżej 3 mm. W ub. roku pod koniec swojej żywotności zrobiły bez problemów trasę UK-PL-UK i w drodze powrotnej padało od W-wy do Antwerpii. W ogóle nie pamiętam żeby mi się kiedyś poślizgęły.
O P Zero Nero się nie wypowiem, ale miałem kiedyś Rosso i pamiętam że na mokrej niezbyt dobra więc chyba Nero nie będzie lepsza. Generalnie słyszałem wiele opinii że jak Pirelli to tylko zwykłe PZero.
Rainsporty kolega miał w mk4 i po 20 tys. km poszły na śmietnik ale trzymały się dobrze, za moją radą zmienił na Michelin ps3 i jest zachwycony.
Bardzo dobry i żywotny jest również GoodYear EfficientGrip ale z tego co się zdążyłem zorientować chyba nie ma go w tym rozmiarze.
Pozdrawiam