Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy
Witam kolegów, podobnie jak co niektórzy również mam olbrzymi problem z NX DVD. Otóż od początku była zainstalowana navi z mapami 2009, która działa bez problemów. Poprzedni właściciel mego samochodu kupił w serwisie forda w Szczecinie oryginalną navi z 2014 i niestety nie udało mu się jej załadować. Po instalacji, navi się restartowała w nieskończoność. Samochód trafił do serwisu, a w serwisie jedyne co się udało zrobić to załadować NX SP 5.3 (sprawdziłem zgodnie z info zamieszczonym na stronie 1) i w dalszy ciągu płyta z navi 2009 działa, natomiast po instalacji 2014 navi wpada w cykl restartów. Próbowałem już wgrywać jeszcze raz 5.3 lub dvd2-EUR_2008_FX v10 zaproponowaną przez kolegę tedi_k , niestety navi nie widzi softu na płytach (CD). Prześledziłem dokładnie ten wątek i prosiłbym jedynie o potwierdzenie, tego, co przeczytałem dzięki uprzejmości innych, że uszkodzona jest pamięć. Jeszcze pytanie, czy ktoś w Szczecinie ma również mapy z 2014 i mógłby pożyczyć na 5 min, żeby sprawdzić, czy to przypadkiem nie wada płyty.
Ostatnio edytowane przez fisha1974 ; 06-02-2015 o 21:06
|