Ja mam podobną sytuację- po wymianie gema na DH, uzupełnieniu przekaźnika, wyjęciu wg opisu bezpieczników i przy fabrycznym przewodzie między pin 1 a 26- światła nie działają. Niestety nie jest to chyba takie niecodzienne, bo na podforum dot. C-maxa jest podobny wątek i tam też koledzy pisali, że nie wszystkim patent ten ruszał.
Jakoś nie jestem szczególnie zdeterminowany, aby na siłę rozwiązywać ten problem, ale jak się nad nim trochę wcześniej zastanawiałem to przyszły mi do głowy takie dwie możliwości:
1. brak odpowiednich przewodów w wiązce- u siebie wymieniałem przełącznik świateł na ten z funkcją auto i tak się złożyło, że sprzedawca przysłał mi go z wtyczką i kawałkiem przewodów. Po porównaniu okazało się, że w moim samochodzie wiązka do przełącznika miała jeden mniej. Dodam, że dołożyłem czujnik zmierzchu/deszczu i o ile wycieraczki w trybie auto działają bez zarzutu, to światła auto wcale. Z drugiej strony przy Twoim wyposażeniu trochę dziwne byłoby, żeby wkładali jakąś okrojoną wersję wiązki...
2. fabryczny przewód między pinami 1 a 26 na złączu C96 - z tego co pamiętam jeden z Kolegów gdzieś na początkowych stronach tego wątku napisał, że jemu światła zadziałały dopiero jak wypiął ten fabryczny i połączenie zmostkował własnym (zakładam, że wiedział co zrobił...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
Co do przekaźnika - link który podałeś nie działa, ale jeżeli chcesz wykluczyć przekaźnik to podmień go z tym odpowiedzialnym za klakson (jest w skrzynce bezpieczników w komorze silnika- opis przekaźników i bezpieczników jest na wewnętrznej stronie pokrywy skrzynki).
Jak do czegoś dojedziesz, to się koniecznie pochwal
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
P.S. Witamy na forum
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Edit: Problem rozwiązany- przyczyną był jednak brak przewodu między GEMem (złącze C103 pin 5) a przełącznikiem świateł (C320 pin 4) -> post #520