Cześć
Swój zabrałem od mechanika i wlałem do paliwa środek
http://www.liqui-moly.pl/produkty/pr...el-5154-detail. Ten środek stosuje się ze specjalnym urządzeniem, ale ja zalałem bezpośrednio do baku. W baku miałem zatankowane za 100zł, ok 18 litrów paliwa. Wyjeździłem to do końca. Na początku czuć było szarpanie, słabo się zbierał, ale z każdym kilometrem było co raz lepiej. Aż sam byłem zdziwiony jak wszystko wraca do normy. Wymieniłem filtr paliwa i zatankowałem do pełna (żeby maksymalnie rozcieńczyć pozostałość tego środka). Nie paliły się u mnie żadne kontrolki, nie miał spadków mocy. Wydaje się, że wszystko jest ok. Od tego zdarzenia zrobiłem prawie 10 000km i objawy nie powróciły. Diagnozy wtrysków nie robiłem więc nie mogę się odnieść do wyników bezpośrednio po odpompowaniu paliwa. Jedyne co zauważyłem, i co mogę powiązać z tym incydentem to to, że cięzko pali - nawet jak temperatura jest na plusie.
Spróbuj zalać środka i pojeźdźic. Sam byłem sceptycznie nastawiony, ale w moim przypadku różnica była kolosalna. Nawet w spalaniu jest lepiej.