View Single Post
Stary 07-02-2015, 19:34   #489
karpkiller
ford::beginner

Imię: Jack
Model: Mondeo, było Mk4, jest Mk5
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Ranking 2.0 TDCi 140KM realne spalanie i zasięg

Cytat:
Napisał shreku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
10L po mieście? Ciężka masz nogę.mi komp pokazuje 7.4 na okrągło a z tankowania wychodI ciut ponad 8. --------Poza tym zawsze może ci np wtrysk lać
Nie lubię się wlec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jak go kupiłem i jeździłem tak jak benzyną (a to mój 1 diesel) to komp pokazywał ponad 10 spalanie, czyli podejrzewam, że realnie ze 2 litry więcej. Żałuje teraz, że nie testowałem wcześniej, jak robiłem trochę trasy (krótkie bo do 200km ale zawsze to trasa - spalanie nawet kiedyś mi pokazał komp 4,6l). Zasmuciła mnie taka rozbieżność - miałem kiedyś Megankę z 1999 i tam komp zaniżał o ok 1l spalanie pokazywane, ale to było 10 lat temu i się mi wydawało że technologia poszła do przodu - rozumiem różnicę rzędu 0,5 litra - ale prawie 2??? Może muszę ten wtrysk sprawdzić, to można jakoś samemu czy do mechanika się trzeba uśmiechnąć?
karpkiller jest offline   Odpowiedź z Cytatem