Cytat:
Witam was serdecznie wszystkich. Jestem tu nowy, bo i w sumie dopiero od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem swojego pierwszego Forda, a dokładniej Mondeo Mk4 kombi. Chciałbym zaopatrzyć się wczujniki parkowania na tył, ale chciałbym żeby były to czujniki zlicowane ze zderzakiem tak jak wygląda to w założonych fabrycznie, a nie takie jak czasem widać, że wystają na pół metra za samochód jeszcze. Jesteście w stanie coś poradzić? Co kupić czego i gdzie szukać oczywiście z możliwością pomalowania w kolor nadwozia. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Kolego "zlicowane" z powierzchnią zderzaka to były jak słusznie zauważyłeś czujniki fabryczne.
Jeżeli chcesz takowe mieć to kup zderzak z fabrycznymi otworami pod czujniki, fabryczną instalację, polakieruj i załóż.
Albo zmień samochód na taki z fabrycznymi czujnikami.
Oczywiście wiem, że z tym "pół metra za samochód jeszcze" to przenośnia z Twojej strony, ale pokazuje że chyba masz jakiś problem z tym ze kupiłeś auto w ubogiej wersji i chciałbyś żeby wyglądał jak np. Titanium za pół ceny.
Tak się nie da.
Jest wiele wersji czujników dostępnych na rynku i wiele możliwości ich montażu. Prześledź ten wątek, pooglądaj je w sieci, są takie które odstają bardziej i takie które mniej.
Ja mam założony przez dealera zestaw Logic (jedynie z buzzerem) który działa bardzo dobrze i mogę Ci go polecić.
W porównaniu do opisywanych tu bardzo często na przykład czujników Valeo nie mam żadnych problemów w wilgotne dni czy w deszczu.
Ale ten mój zestaw jest założony plastikowym "hokeju" pod zderzakiem tylnym i zdecydowanie nie wygląda jak zestaw fabryczny, choć moim zdaniem nie razi ze względu na bardzo podobną strukturę plastiku czujników i rzeczonej listwy.
Tylko, że ja nie miałem ciśnienia na "fabryczny" wygląd...