Cytat:
|
Ale wcześniej paragon zastępował zwykły rachunek. I jakoś nie było problemu. A teraz sobie kasy wymyślili. .. wiecie ile kosztuje kasa, jej legalizacja i 'przeglady'? Tyle, że się już nie opłaca być taksówkarzem. ..
|
Ale kasy wymyślili nie tylko dla taksówkarzy.
Kiedyś w sklepach też nie było kas i jakoś żyliśmy. Ale skoro wprowadzają je wszędzie, również do usług, to dlaczego taksówkarze mają być traktowani inaczej?
A ile kosztuje kasa i przegląd to akurat wiem. I nie jest to aż tak wielki wydatek, bez przesady. Przegląd wykonuje się co 2 lata, a do zakupu kasy dostajesz dofinansowanie.
Większym problemem jest to,że teraz od całości zarobku taryfiarze muszą teraz płacić podatek. I to ich najbardziej boli. Nie ma już lewizny (przynajmniej teoretycznie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
Tak samo u mechaników samochodowych- moja księgowa się wkurzała,że w marcu jej nadworny mechanik dostarczył pierwszą fakturę za naprawę auta, ale kolejka do niego to 2 tyg czekania i to po znajomości.
Co do odbierania prawa jazdy za przekroczenie prędkości- jestem jak najbardziej za. I to bez żadnych wyjątków. Nie wiem co jest takiego w Polakach,że od razu zaczynamy kombinować- na tej drodze można przekraczać na innej już nie, jedno wykroczenie jest "większym" wykroczeniem, jedno "mniejszym" (jak w "Dniu świra"- psie g***o jest mniej g***iane niż ludzkie)
Ale nie łudzę się że politycy odbiorą sobie immunited. Poza tym nie wiem czy nie kosztowało by to nas jeszcze więcej- przecież po paru miesiącach każdy musiałby mieć swojego szofera. A to wiązało by się z większymi kosztami, czyli podnieśli by sobie znowu diety
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.