Odp: TravelPilot FX - nie włącza się - Blaupunkt uznaje wadę!
U mnie jak na razie cisza. Wysłałem zgłoszenie już ponad tydzień temu. W międzyczasie napisałem do Rzecznika Konsumenta, który odpowiedział mi cytuję: "Jeżeli Pana samochód nie widnieje w informacji podanej do UOKik przez importera będącego przedstawicielem producenta w Polsce tj. w Pana przypadku Ford Polska Sp. z o.o. w Warszawie, akcja przywoławcza odnośnie jego naprawy w przedmiotowym zakresie go nie dotyczy". Tyle to ja wiem, bo dzwoniąc na Popularną otrzymałem informację, że mój samochód nie podlega jakimkolwiek akcjom naprawczym. Tak wygląda właśnie pomoc rzecznika. Nikogo nie interesuje fakt, że mimo, iż jesteśmy w Unii to inaczej się nas traktuje aniżeli w Wielkiej Brytanii, Niemczech, Francji, Hiszpanii, we Włoszech, Belgi, Holandii, Dani i Austrii. Dzwonię do Ford Polska - odsyłają mnie do serwisu a serwis na drzewo. Oczywiście odpłatnie można zrobić wszystko, ale dlaczego mam płacić za coś co jest ewidentnie z winy producenta ?!!! Dziwi mnie też fakt, że niektóre osoby nie walczą o swoje a idą po najniższej linii oporu i płacą po 400-500 pln za naprawę albo gnają do innego kraju, bo tam akurat wymieniają urządzenia bez problemu. Czy tak wygląda wsparcie serwisowe marki Ford ?
|