Temat: [Focus 2011-2014] zamarazające tylnie hamulce
View Single Post
Stary 10-02-2015, 19:09   #6
spenser696969
ford::advanced

Imię: Lukasz
Model: Focus mk3
Silnik: 1,6 TDCI z DPF
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: zamarazające tylnie hamulce

Cytat:
Napisał patryklojfocusmk3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam pojechałem do mechanika z myślą, że mam coś uszkodzone z tylnimi hamulcami tzn wrażenie były jakby sie zapiekły ponieważ na lekkiej górce samochód bez hamulce trzymał i podczas ruszania przód się unosił a tył nurkował efekt zaciśnietego hamulca ręcznego mechanik wstawił do garażu aby obciekł z wody samochód i jak zabrał sie za sprawdzenie mówił że on problemu nie widzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. rozebrał stwierdził że wszystko w porządku wyjechał na zewnatrz postał całą noc i rano wsiadł i zauwazył problem że trzyma tylni hamulec wniosek stwierdził że gdzieś trzyma linka przymarza pomimo że sie hamulca nie zaciąga ! czy macie taki problem w FFmk3 i czy coś z tym zaradziliście ?
Ja mam podobny problem tzn. gdy samochód stoi na ręcznym dłuższy czas w mróz to po ruszeniu przez jakiś czas czuję opór na tylnich kołach ale po przejechaniu 10 metrów już jest ok.. na drążku też czuć luz a powinien być opór linki, po przejechaniu kilometra ten opór na drążku powraca. Nie korzystam narazie z ręcznego ale w niedługim czasię zamierzam to naprawić bo podejrzewam że pancerz linki puścił i rdza sie tam robi.

Na diagnostyce powiedzieli mi że wszystko ok ale oni mają to gdzieś jak się w bębnach zetrą okładziny dlatego tak mówią.
spenser696969 jest offline   Odpowiedź z Cytatem