Cytat:
|
po tescie z autocentrum jest jak pisalismy w wątku o mkV (a kolega altis z uporem maniaka negował):
- za krotkie fotele -zaraz pojde i zmierze w moim
- mniejszy bagaznik(mniej niz w mk4)
- za nisko sufit w aucie(mniej niz w mk4 i passacie)
- malo miesca na nogi(mniej niz w mk4 i passacie)
zasadniczo test utwierdza w opiniach większości kolegów z tamtego wątku
|
Jestem po jeździe testowej 180 PS Titanium,, więc odniosę się do Twoich uwag (zresztą miałem podobne odczucia przed testem)
- fotele są faktycznie krótsze ale uwierz mi, są naprawdę bardzo wygodne i mają świetne trzymanie boczne
- bagażnik mniejszy, fakt, ale nie wiem czy w praktyce ma to jakiekolwiek znaczenie bo jest bardzo foremny
- nie jestem dwumetrowcem i mi wystarczy miejsca nad głową, bez przesady, Zachar też się mieści
- miejsca wystarczająco dużo ale fakt, że mniej niż w Passacie, nie przeszkadzało mi to
Auto prowadzi się lepiej niż Passata, jest lepiej wyciszone, świetnie radzi sobie z dziurami. Wnętrze Titanium z dużym wyświetlaczem i altancarą wygląda dostatecznie dobrze, wielki i wysoki podłokietnik jest naprawdę świetny podczas jazdy.
Po jeździe próbnej nie powiem, że Passat jest lepszy, na pewno wnętrze robi lepsze wrażenie w salonie ale podczas jazdy Mondeo nadrabia braki. Więc zanim zaczniemy wieszać psy na Mondeo proponuję się nim przejechać gdzieś na trasie szybkiego ruchu bo dopiero wtedy pokazuje swoje atuty.