View Single Post
Stary 10-02-2015, 20:37   #173
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Nowe Mondeo mk5 - wrażenia z użytkowania

Cytat:
Napisał michjak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po tescie z autocentrum jest jak pisalismy w wątku o mkV (a kolega altis z uporem maniaka negował):
- za krotkie fotele -zaraz pojde i zmierze w moim
- mniejszy bagaznik(mniej niz w mk4)
- za nisko sufit w aucie(mniej niz w mk4 i passacie)
- malo miesca na nogi(mniej niz w mk4 i passacie)
zasadniczo test utwierdza w opiniach większości kolegów z tamtego wątku
Jestem po jeździe testowej 180 PS Titanium,, więc odniosę się do Twoich uwag (zresztą miałem podobne odczucia przed testem)
- fotele są faktycznie krótsze ale uwierz mi, są naprawdę bardzo wygodne i mają świetne trzymanie boczne
- bagażnik mniejszy, fakt, ale nie wiem czy w praktyce ma to jakiekolwiek znaczenie bo jest bardzo foremny
- nie jestem dwumetrowcem i mi wystarczy miejsca nad głową, bez przesady, Zachar też się mieści
- miejsca wystarczająco dużo ale fakt, że mniej niż w Passacie, nie przeszkadzało mi to
Auto prowadzi się lepiej niż Passata, jest lepiej wyciszone, świetnie radzi sobie z dziurami. Wnętrze Titanium z dużym wyświetlaczem i altancarą wygląda dostatecznie dobrze, wielki i wysoki podłokietnik jest naprawdę świetny podczas jazdy.
Po jeździe próbnej nie powiem, że Passat jest lepszy, na pewno wnętrze robi lepsze wrażenie w salonie ale podczas jazdy Mondeo nadrabia braki. Więc zanim zaczniemy wieszać psy na Mondeo proponuję się nim przejechać gdzieś na trasie szybkiego ruchu bo dopiero wtedy pokazuje swoje atuty.
kruger jest offline