Cytat:
|
A ja Wam odpowiem tak.
Otóż, kiedy kupowałem w niemieckim serwisie swojego C-Maxia zapytałem o jego wyposażenie, jakie wówczas, zgodnie ze specyfikacją, było dostępne w polskich salonach Forda.
W odpowiedzi usłyszałem , iż u nich w zasadzie, nie ma czegoś takiego jak wyposażenie seryjne, gdyż robią większość samochodów na życzenie klientów.
Np. samochód, w którym nie montuje się DPF-a lub dwumasy, u nich na życzenie klienta, może zostać w nie wyposażony itp itd.
Ważne tylko aby dany pojazd spełniał minimalne, przewidziane prawem wymagania a jeżeli klient sobie tego zażyczy to mu zamontują, na jego życzenie wszystko czego przysłowiowa dusza zapragnie.
Jednym słowem klient płaci, klient wymaga.
W związku z tym można nieraz zostać nieźle zaskoczonym kupując samochód sprowadzany.
Dobrze tylko, iż działa to jedynie w jedną stronę, tzn tylko na plus a nigdy zaś na minus.
|
tak masz rację, klient wybierał wyposażenie, ale nie opowiadaj że miał opcję z dwumasą czy bez, dwumasa po prostu były montowane przez fabrykę i tyle.
Dpf czy Fap też można było wybrać, ale tylko wtedy jak nie było obowiązkowe euro 5, od 2005 jak weszło euro 5 to niestety już nie było takiej opcji żeby sobie można było wybrać bez, wcześniej tak, ja mam właśnie z końca 2004 i jeszcze bez filtra.
Dla ciekawostki hamulce fi 300 podobno nie było na polskę, tak się dowiedziałem ostatnio.
A i niektórzy producenci zaczynają schodzić z tego wynalazku jak dwumasa.