View Single Post
Stary 15-02-2015, 14:59   #109
pablolinda
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: MONDEO MK3
Silnik: TDCi 115KM
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Czujnik ciśnienia paliwa na szynie CR dopasowanie

Cytat:
Napisał coastbasse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Byłem przy robocie, i wszystkie części widziałem jak były wyciągane z pudełek/folii. Regenerację pompy i wymianę zaworków i przekładek robiłem w DSC Ford w bibicach, ale że nie wymienili rozpylaczy bo nie mieli to wymieniłem je w Diesel Serwis w Sobótce bo w DSC mi się nie podobało podejście ludzi. W Sobótce zostały też wgrane kody bo w DSC stwierdzili że nie trzeba. Wtryski na stole wyszły elegancko. w sumie za wszystko zapłaciłem 5 800 zł. Ostatnio znowu byłem w Sobótce ale że nie było warunków (śnieg na drogach) to nic nie zrobili, powiedzieli że następnym razem podłączą pod kompa i będą sprawdzać w trakcie jazdy co się dzieje i ewentualnie podmienią regulator ciśnienia na pompie na próbę. A do tego czasu właściciel serwisu powiedział żebym wlał ok 200 ml oleju 2T na bak paliwa, zdziwiony byłem ale po przejrzeniu internetu zdecydowałem się, wyjeździłem pół baku z tym i słychać poprawę. Teraz rozleciało mi się koło pasowe więc za wiele nie posłucham.
No to skoro tyle kosztowała Cie naprawa to powinno być wszystko ok.A końcówki oryginalne? Zostaje zrobić test pod kompem w czasie jazdy a gdyby ciśnienie na szynie było za wysokie to najpierw podmień czujnik ciśnienia na szynie. Słyszałem też że za wysokie ciśnienie może generować taki klekot.