Cytat:
|
Byłem przy robocie, i wszystkie części widziałem jak były wyciągane z pudełek/folii. Regenerację pompy i wymianę zaworków i przekładek robiłem w DSC Ford w bibicach, ale że nie wymienili rozpylaczy bo nie mieli to wymieniłem je w Diesel Serwis w Sobótce bo w DSC mi się nie podobało podejście ludzi. W Sobótce zostały też wgrane kody bo w DSC stwierdzili że nie trzeba. Wtryski na stole wyszły elegancko. w sumie za wszystko zapłaciłem 5 800 zł. Ostatnio znowu byłem w Sobótce ale że nie było warunków (śnieg na drogach) to nic nie zrobili, powiedzieli że następnym razem podłączą pod kompa i będą sprawdzać w trakcie jazdy co się dzieje i ewentualnie podmienią regulator ciśnienia na pompie na próbę. A do tego czasu właściciel serwisu powiedział żebym wlał ok 200 ml oleju 2T na bak paliwa, zdziwiony byłem ale po przejrzeniu internetu zdecydowałem się, wyjeździłem pół baku z tym i słychać poprawę. Teraz rozleciało mi się koło pasowe więc za wiele nie posłucham.
|
No to skoro tyle kosztowała Cie naprawa to powinno być wszystko ok.A końcówki oryginalne? Zostaje zrobić test pod kompem w czasie jazdy a gdyby ciśnienie na szynie było za wysokie to najpierw podmień czujnik ciśnienia na szynie. Słyszałem też że za wysokie ciśnienie może generować taki klekot.