Odp: Mondeo MK3 , MK4 CHIP TUNING - kompendium wiedzy
Witam.
To ja się podzielę historią z power boxem. Mam mondka automat 115 kucy, ostatnio namierzyłem przypadkiem na tablicy power box (nie będe podawał nazwy bo to nie istotne) . Jest to cyfrowy programowany ponoć pod auto - zresztą kupiłem używany od gościa który miał taki sam model jak ja. Zapłaciłem za niego grosze (100 z przesyłką) wychodząc z założenia że koszt niewielki to spróbuję bo ogólnie jestem sceptyczny co do cudownych pudełek.
I tutaj , kto chce wierzyć kto nie niech nie wierzy, ale - dziś wróciełm z trasy którą często jeżdzę latam i spalanie wynosiło ok 8,5 - dzisiaj po powrocie wyszło 6,2 - no i jestem szczerze zaskoczony i dumam co by dało gdybym mondka podesłał do Heko na profesjonalną robotę. Skoro tutaj takie pudełko coś wskórało. Co do mocy- coś tam lepiej - ale to automat i ciężko stwierdzić - aczkolwiek pod górki idzie lepiej.
Dodam jeszcze że niedawno przeszedłem remont automatu (pękł pierścien hamulca) i jego praca też jest o niebo lepsza niż przed naprawą - a tego boxa założyłem po naprawie - tak więc nie wiem czy to box, czy automat zrobił taką robotę ale spalanie naprawdę mi spadło. Na mieście srednio wychodziło mi 10,5 - po remoncie przejechałem ok 1000 km z boxem i w mieście wychodzi ok 8,5.
pozdrawiam
|