Centralny zamek rozregulowany - od razu po otwarciu drzwi się ponownie ryglują
Witam wszystkich, jestem szczęśliwym posiadaczem Focusa kombi mk1 od maja 2013 r. Od początku mam problem z centralnym zamkiem: kiedy naciskam przycisk na pilocie, wszystkie 4 drzwi otwierają się i ponownie po sekundzie zamykają. Po naciśnięciu przycisku po raz drugi z zamkiem nic się nie dzieje (a powinien się wtedy zamknąć), jedynie uzbraja się alarm. Dodatkowo nie działa przycisk otwierania klapy bagażnika na desce rozdzielczej. Co ciekawe problem znikał w letnie dni, gdy temperatura była powyżej 25 st. Wtedy działało wszystko jak należy, łącznie z otwieraniem klapy bagażnika. Tydzień temu oddałem auto do elektryka samochodowego, który stwierdził, że winne są 2 przednie zamki. Wymienił całe zamki i pierwsze 3 dni po naprawie wszystko działało dobrze do dzisiaj. Rano znowu problem wrócił i zamek działał w opisany wyżej sposób. Wg mnie problem został źle zdiagnozowany i wymienione zostały niepotrzebnie 2 przednie zamki, skoro te "nowe" też się wieszają w podobny sposób. Będę wdzięczny za podpowiedź, co może być przyczyną ?
|