Temat: [S-MAX 2006-2015] Czujniki ciśnienia w oponach
View Single Post
Stary 16-02-2015, 14:55   #204
misik1973
ford::beginner

Imię: Jacek
Model: S-max
Silnik: 2.0L Duratorq-TDCi
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Czujniki ciśnienia w oponach

Cytat:
Napisał pgrob Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a założyłeś wszystkie czy tylko jeden?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy jest tu ktoś kto założyłby jeden czujnik zamiast kompletu??

Cytat:
Napisał piotrali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie po założeniu czujników i aktywacji TPMS w BCM trzeba było przejechać jakiś dystans ok 10 km aby czujniki wybudziły się z hibernacji. Wybudza je siła odśrodkowa. Gdy koła są nie używane jakiś czas to czujniki przechodzą w stan hibernacji. Czujniki założyłem od jaguara z aukcji na brytyjskim ebayu.
Kolego spójrz na mój post http://forum.fordclubpolska.org/show...=75813&page=16 #160 w tym wątku

Widząc cenę zakupiłem komplet czujników żeby założyć do zimówek. Nie sprawdziłem numerów na czujnikach i trochę mnie to kosztowało .

Nie pamiętam teraz jakie numery czujników były w pierwszym komplecie do letnich kół, ale sprawdzę to przy wymianie opon.

W każdym bądź razie czujniki zakupione na aukcji z linka podanego wyżej to S7HZAH 4H23-1A159-AE

a powinny być J38AA 6G92-1A1859-BC lub J38AA 8G92-1A189-KB