Częsciowy brak paliwa w filtrze 1.8 tddi
Witam. panowie mam pewne pytanie dotyczące filtra paliwa w focusie MK1 1.8 tddi. czy istnieje jakiś prosty sposób sprawdzenia czy filtr przepuszcza paliwo.
Już kiedyś poruszałem problem związany z odpalaniem mojej foki.
wymieniłem rozrusznik, sprawdziłem świece, wyjęte i sprawdzone wtryski wszystkie mają po ~180 barów.
wymieniłem też całą wiązkę przewodów paliwowych do filtra i od filtra do pompy i powrót do zbiornika pominąłem również ten przelew do filtra. założyłem też zaworki przed i za filtrem I dalej du....pa.. demontuję przewód doprowadzający dolewam paliwa a muszę sporo tak 50-100 ml, odpalam autko prawie od "strzała" pochodzi tak ze 10 min, ponownie demontuję przewód i co znowu dolewka, nie muszę pisać co mam po nocy.
dodam ze po odpaleniu dłuższym/krótszym silnik cyka żadnych problemów jedynie biały dymek poleci w pierwszej fazie odpalania.
teraz kwestia czy ktoś z użytkowników focusa 1.8 tddi miał podobny problem.
zastanawiam sie czy nie zastosować innego filtra z innego auta z dwoma króćcami lub ten z 1.8 tdci i rurke przelewową zaślepić.
dodam że już dwa filtry wciągu roku wymieniłem pierwszy był firmy maxgeara - sama firma polecana przez sklep gdzie kupuję części mechaniczne ale filtr nie wiem więc po 5 miechach wyjechał, zakupiłem filtrona - firma sama w sobie prestiżowa ale i na niej jak widzę można sie przejechać
Ostatnio edytowane przez tomek19830519 ; 17-02-2015 o 08:38
|