Mam pytanie odnośnie użytego interfejsu mój to przerobiony na prędko ELM327 w metalowej obudowie (foto) oczywiście chiński kit po rozebraniu widać że to zwykły v1.2
łączy się z ForScanem
Cytat:
Interfejs:
Port: COM4, 500000 kbps
Typ: FTDI
Interfejs: ELM327 v1.5a
Min.delay: 16 ms ( Good)
Pojazd:
Model: Ford Mondeo
Silnik: Duratorq-Turbo Diesel Common Rail Injection
Pojemność: 2.0L
Rok: MY07.25
|
bez problemu czyta HS i MS
Ale ELMConfig dogorywa. A nie bardzo wiem co robie źle.. I w cale to nie moje lenistwo i czytam posty tylko wątek rozwiną się przez 3 lata. siedzę nad tym 2gą noc i jestem dopiero na 15 rozdziale wątku i dotychczas 60% tego co czytałem to totalne bzdury z których nic nie wynika. zadawanie tych samych pytań na które
JUŻ są zamieszczone odpowiedzi. A postów jeszcze ponad 900 do ogarnięcia..
Próbowałem manipulowanie prędkościami, zabawę z różnymi wersjami, omijałem wersje 0,2,15 bo nie działa na MDK Mk4. cały czas błąd wywala (AW "I) albo (SI' I)
może ktoś przerobił i znalazł skuteczną opcję która pomogła..
Liczę się z tym że mój ELM to może być kicha. może ktoś poleci kupno czegoś sprawdzonego.. ??
Mimo wszystko dalej wertuje wątek może coś znajdę.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W między czasie może znajdzie się jakaś dobra dusza co podpowie by skrócić męki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.