View Single Post
Stary 19-02-2015, 09:11   #672
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

To jest 2003 rok, więc taki jak mój - bardzo dbam o podwozie, a mimo to korozja swoje robi. Co prawda w GB nie sypią tak dużo soli jak u nas, ale trzeba być uczulonym na stan podwozia. Tym bardziej, że pomalowano ma czarno (chyba masą zabezpieczającą) progi. Zazwyczaj to się robi, aby... coś ukryć.
W ogóle auto wygląda na świeżo lakierowane, natomiast - sądząc po pace - swoje przeszło. Jest odpicowane do sprzedaży, zderzaki poczernione itd, itd.
Ma kilka niewielkich wgnieceń, nie podobają mi się tylne nadkola przy progach z obu stron - co tam się działo? Jeśli wgniecenie - to spoko, jeśli korozja - rezygnuj. Ale to może być tylko cień od ostrego słońca.

Z tego co widać, szyby ma na korbki, nie chwalą się niczym więcej w wyposażeniu, to jest taki minimalistyczny blaszak.

Nie ma znaczka tdci na grillu, więc to jest raczej tddi. Zresztą Angole unikali jak ognia tdci i nadal na ich Forum Transita tdci cieszy się złą opinią. Tylko ze względu na jednorazowe wysokie koszty naprawy. Wolą w tddi wydawać kasę częściej, ale mniejsze sumy...

Reasumując: jeżeli jest zdrowy spód - wart jest sprawdzenia i zastanowienia chociażby ze względu na cenę. Ale trzeba dokładnie sprawdzić stan podciągów i poprzecznic, bo to już 12-to letnie auto jest, można wejść na niezłą minę.
Najczęściej takie pracujące auto w prywatnych rękach - jeżeli jest sprzedawane - to nie bez przyczyny...

================

Pod tym linkiem http://www.westmidlandsvans.co.uk/pr...swb-td-2-litre są lepsze zdjęcia tego auta. Te nadkola przy progach widać, że były zaklejane szpachlą druciarską metodą.
Ja bym odpuścił to auto. Moim zdanie to jest upudrowane trupiszcze.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 19-02-2015 o 09:29
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem