Temat: [Focus 1998-2004] Wyciek oleju z okolic paska klinowego.
View Single Post
Stary 19-02-2015, 22:40   #41
mojmistrz
ford::professional

Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
Domyślnie

Tak, max life. Mam wrażenie, że po zrobieniu na nim tych kilkudziesięciu km dzisiaj, jest trochę cichszy silnik i trochę lepiej się zbiera z dolnych obrotów, ale to pewnie placebo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja np wiem, że benzynowy silnik musiałby kopem i osiągami dorównać mojemu tddi, a nawet 120konny benzyniak przegrał walkę z focusem, został w tyle. Nie chciałbym czegoś słabszego, a z kolei mocniejszy motor, to paliwożerny motor, a benzyna tylko 10gr tańsza od ropy, nie opłaca się. W swoim mam spalanie w okolicy 5,5-6l/100, żeby mi benzyna tyle paliła, to bym chyba musiał clio w 1.6 kupić. To nie jedzie, 120km/h z górki z wiatrem. W nowsze diesle boję się wejść, bo to co w nich poupychane, to jakiś żart producentów. Coraz bardziej sklaniam się ku opcji zostawienia foki i ewentualnie szukaniu jakiejś mega okazji, ale to też takie gadanie, bo sam nie wiem czego bym chciał.

Xperia Z1 tap tap