Opis historii mojego radia:
W trakcie pracy dniach 07-09.01.2015 ( wymiany uszczelniacza tylnego) serwisowej nastąpiło uszkodzenie radia. Przez uszkodzenie rozumiem fakt iż przy odstawieniu do warsztatu radio działało, a przy odbiorze już się nie włączało. Nie działało podświetlenie i na wyświetlaczu FordConvers+ nie były dostępna żadne opcja radia(GPS, CD, Radio,Bluetooth). Głosiłem ten fakt i auto zostało sprawdzone przez serwisanta. Ponieważ w warsztacie nie było już osoby bezpośrednio wykonującej czynności w moim aucie poinformowano mnie że zdobędą skontaktują się ze mną w celu wyjaśnienia tego tematu. W trakcie rozmowy telefonicznej 12.01. poinformowano mnie że znany im jest problem z tego typu radiami ale konieczna będzie wizyta w warsztacie w celu dokładnego sprawdzenia instalacji elektrycznej auta i samego radia. Umówiliśmy się na 21.01. Dnia 20.01. nie mogłem uruchomić samochodu z powodu rozładowanego akumulatora (korzystałem z assistance PZU) . Dania 21.01. odbyła się diagnoza- potwierdzono fakt że radio nie działa. Jako prawdopodobną przyczynę wskazano "wadę fabryczną" radia. Sprawdzono akumulator- nie uległ on uszkodzeniu. Radio zostało odłączone od instalacji ponieważ pobierało prąd nawet przy wyłączonej stacyjce. Zaproponowano naprawę radia za kwotę: 600 zł. Poprosiłem o odpowiedz pisemną na moją reklamację.
Dania 05.02. Przesłano mi mailowo pismo z wyjaśnieniami.
Treść pisma z ASO Euro-Car Gdynia:
Cytat:
"Niniejszym potwierdzamy' że podczas ostatniej naprawy Pańskiego samochodu w naszym serwisie
- wymiany uszczelniacza tylnego - po odłączeniu i ponownym podłączeniu akumulatora
wynikającym z technologii naprawy ujawniła się awaria radioodbiomika z nawigacją firmy Bosch.
Informujemy też, że jest wewnętrzna informacja techniczna firmy Ford, która opisuje problemy
mogące wystąpić w odbiornikach, jednak informacja ta nie ma zastosowania w tym przypadku. Po
pierwsze: Pański samochód został wyprodukowany 28.05.2008' zaś informacja powyższa dotyczy
samochodów wyprodukowanych od 01.06.2008, po drugie: powyższa informacja oraz program
napraw nie dotyczą polskiego rynku.
Wychodząc naprzeciw Pańskim oczekiwaniom podjęliśmy działania mające na celu rozwiązanie
powyższego problemu. Przedstawiona została Panu propozycja wykonania odpłatnej naprawy
urządzenia za naszym pośrednictwem za kwotę 500 zł netto. Euro-Car deklaruje pokrycie kosztów
wymontowania./zamontowania urządzenia oraz zorganizowania jego naprawy.
W przypadku zamiaru skorzystania przez Pana z przedstawionej propozycji zapraszamy do
kontaktu z nami w celu uzgodnienia szczegółów naprawy. Nasza propozycja jest aktualna do końca
lutego 2015."
|
Odpowiedz z FORD POLSKA.
Cytat:
"Szanowny Panie,
Odpowiadając na Pana zgłoszenie uprzejmie wyjaśniamy, że gwarancja na Pana pojazd, a tym samym na radio będące jego częścią składową, zakończyła się w czerwcu 2010 roku. W związku z tym nie ma możliwości wykonania naprawy radia w ramach gwarancji.
Biorąc pod uwagę awarię Pana samochodu i zakres przeprowadzonych prac, nie widzimy podstaw do wiązania wymiany uszczelniacza tylnego wału korbowego z awarią radia.
Jednocześnie potwierdzamy informacje przekazane w odpowiedzi Serwisu Euro Car na Pana reklamację - Pana pojazd nie podlega programowi naprawy/wymiany urządzeń firmy Bosch opisanemu w w/w piśmie.
Z poważaniem,
Grażyna XXXXXXX
Centrum Kontaktu z Klientami"
|