Witajcie.
Przyszedł czas na wymianę w mojej foczce tłumika końcowego. Wypalił się i dodatkowo przerdzewiał na spawie.
Na kanale wyszła jeszcze taka ciekawostka:
Pierwsza sprawa idąc od strony silnika powinien być łącznik elastyczny. Brak, sztywna wygięta pospawana rura. Następnie zwęża się ona do 42mm i przechodzi do tłumika środkowego. Taki tez ma rozmiar rura z niego wychodząca do tłumika końcowego. A tuz przed końcowym rozszerza się do 50mm
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Domyślam się że skoro ta wygięta rura zamiast elastycznego jeszcze się nie rozpadła to niech tak będzie i w niczym to nie przeszkadza.
Co do średnicy rur tłumika środkowego jeżeli mi dobrze wiadomo powinno być 50mm. Ktoś najpewniej wstawił od jakiegoś innego forda. Jest na nim tłoczenie FORD i jakieś numerki.
Powiedzcie mi czy takie zmniejszenie średnicy może mieć jakiś niekorzystny wpływ na silnik ?
Potrzebna mi ta wiedza, tłumik środkowy jest oryginalny fordowski i w naprawdę niezłym stanie. Jeżeli to nie przeszkadza po prostu nie będę go ruszał.
A tak już z czystej ciekawości, wie ktoś z jakiego to forda ? A może i z focusa tylko o mniszej pojemności silnika.
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam