Cytat:
|
MiszA, czyli wizytę na aktualizację oprogramowania można sobie odpuścić ?
Z tego co prześledziłem Twoje posty, to wywoływałeś efekt "buczenia" poprzez włączanie i wyłączanie ogrzewania przedniej szyby ? Czy jest jakaś opcja, żeby samemu odłączyć to ogrzewanie ?
Wyczytałem w instrukcji, że ogrzewanie samoistnie startuje na chwilę poniżej +5C.
Tak z ciekawości, jakie było ostateczne stanowisko serwisu?
Pozdrawiam.
|
IMHO możesz nie jechać ( chyba że autko masz na gwarancji wówczas nic to nie kosztuje oprócz straconego czasu ). Szyba jest podzielona na dwie niezależnie zabezpieczone połówki i można sobie wyłączyć połowę pasażera i to "załatwia" temat ( wyciągnij bezpiecznik i po sprawie ) - tak sobie poradziłem kiedy serwis kombinował co zrobić dalej. Co do stanowiska serwisu to oficjalne było takie że każdorazowo kiedy odbierałem samochód potwierdzałem jego sprawność podpisem na protokole i to ich chroni przed tego typu akcjami - a nie oficjalnie kiedy historia zatoczyła koło i nawet FORD Polska rozłożył ręce zaczęliśmy rozmawiać o odkupieniu samochodu ( nie mogę powiedzieć że nic nie robili bo naprawdę mnóstwo rzeczy zostało wymienione nie mniej jednak efekt końcowy był jaki był )
Finalnie dostałem dobrą cenę za swoją używkę + duży upust od dealer-a + upust od Ford Polska na nowy egzemplarz ( 1.6 EB 150 )
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Pozdrawiam
MiszA