Odp: Program konfiguracji - ELMconfig
Zrozum proszę jedno - krytykować może każdy i nie mam z tym problemu. To taka polska cecha... Natomiast w krytyce rację ma ten, kto choć trochę rozumie powody, że jest tak a nie inaczej...
Ja rozumiem, ze kolega Siergiej w zamierzchłej przeszłości popełnił błąd, iż tekstów nie wyrzucił do zewnętrznego pliku oraz nie wprowadził zmiennej globalnej "aktualny język"... Nie ma takiego obowiązku a jest jedynie taka dobra praktyka... Ktoś gdzieś na rosyjskim forum skomentował, że Siergiej nie koniecznie wygląda na doświadczonego programistę... Natomiast nikt nie odmówi mu pasji w tworzeniu użytecznego softu dla licznego grona posiadaczy Fordów rodziny FF2 i MND4...
Do tego dochodzi kwestia użytego środowiska programistycznego (trochę pochodna w stosunku do posiadanego doświadczenia...) - akurat użyte środowisko nie wspiera UNICODE...
Tak czy inaczej - Siergiej nie będąc wzorem idealnego programisty zrobił jednak program unikalny na skalę światową - doceniam to i twierdzę, że całkowicie eliminuje to dyskutowane wady.