Mam co prawda jeszcze inne auto, ale jakieś doświadczenie z bagażnikami jest.
Używam Wingar 969 + Thule Motion 800.
Motion jest troszkę wyższy od Dynamic, ale mi zależało właśnie na pakowności - i tutaj bardziej się sprawdza ten model.
W instrukcji jest napisane zdaje się max 130km/h, ale jeżdżę te 150km/h bez problemów. Problemem staje się bardziej hałas, który rośnie bardzo mocno właśnie powyżej tych 120-130km/h (pomimo, że auto jest bardzo dobrze wyciszone) Same belki nie hałasują zbytnio nawet przy 180km/h, ale już z założonym bagażnikiem tak.
Przydatne jest dwustronne otwieranie, szybki montaż bagażnika (dosłownie kilkanaście sekund), czy to iż nie wyjmiesz kluczyka dopóki prawidłowo nie zamkniesz bagażnika. Nie mając wcześniej bagażnika nie myślałem o takich błahostkach, jednak dopiero z czasem docenia się te szczegóły. Warto pamiętać o tym przy wyborze.
Z racji że zmieniam na dniach na S-Maxa sprzedawał będę i obecne auto i prawdopodobnie bagażnik też (mam nadzieję, że teraz zapakuje się w całości do auta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Jakby ktoś był zainteresowany tym zestawem to proszę PW.