Pomiędzy Motion 800 a w Dynamic 900 jest tylko/aż 30 l różnicy.
Motion 800:
Pojemność (l) 460 l
Długość (cm) 205 cm
Szerokość (cm) 84 cm
Wysokość (cm) 45 cm
Ładowność (kg) 75 kg
Masa (kg) 19 kg
Dynamic 900:
Pojemność (l) 430 l
Długość (cm) 235 cm
Szerokość (cm) 94 cm
Wysokość (cm) 35 cm
Ładowność (kg) 75 kg
Masa (kg) 22 kg
Dynamic jest bardziej, nazwijmy to opływowy.
Ja śmigam z BOXami 12 lat na autostradach spokojnie śmigać można w przedziale 140-160 i nic się nie stanie - mocowanie do relingów/pn-kty montażowe. Z łapami jeździłem 100- 130 ( ale to ze względu na moc silnika w stary samochodzie)
Co do odczuć podczas jazdy - na pewno jest większy szum niż bez BOXa ( ale to oczywiste) Nigdy mi to nie przeszkadzało w żadnym zestawieniu (inny samochód, poprzedni box). Muszę jednak przyznać jak zmieniłem na Dynamica napewno jest ciszej, teraz z belkami aero też mi się wydaje ciszej, ale możliwe, że to "efekt" nowego auta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na pewno jak woziłem rowery na dachu w uchwytach Thule ProRide 591 to mnie denerwowały mocno słyszalne świsty i gwizdy.
W Boxsie tylko szum.
Co do Thula ma on moim zdaniem rewelacyjną cenę odsprzedaży, bardzo małą utratę wartośći. Dotychczas nigdy nie zawiodłem się na ich produktach...
Niestety nie są tanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Otwieranie z obu stron - baaaaaardzo ułatwia pakowanie
Centralny zamek ( blokada kluczyka) - ma się tą pewność, że zamknięte ok
System montażu Power Click - bajka
W poprzedni boxie miałem system montażu Easy-Snap i wydawał mi się rewelacyjny (konkurencja miała wtedy śruby) ale teraz Power Click wymiata.