View Single Post
Stary 27-02-2015, 13:24   #14
grodek75
ford::advanced

Model: Mondeo Mk4 GoldX/Nissan Micra K11
Silnik: 2,3l Duratec HE 161KM Automat AWF21/1.4 16V 82KM Automat CVT
Rocznik: 2008/2001
Domyślnie Odp: Czy opłaca tankować Vervę?

Cytat:
Napisał inqo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja kupiłem w grudniu 2011 3,5 letnie Mondeo 2.0TDCi polisingowe z Niemiec z przebiegiem 158kkm. Od tego czasu tankuję paliwa premium, Verva i Dynamic i zrobiłem nim 50kkm.
Może to za mały przebieg, ale kontrolne badanie w ASO Forda wykazało kapitalny stan DPF, max różnica ciśnienia na DPF to 18kPa, przebieg EGR wzorowy. Jedyne co to właśnie wymieniałem turbo. Mondeo jeżdzone głównie w mieście na trasach przelotowych 50-70km/h. Raz w miesiącu trasa 400km.
Kiedyś był test a Auto-Świecie i wniosek był, że warto, że paliwo spala się czyściej, nie zasyfia tak silnika i ma wpływ na żywotność osprzętu. Poszukam tego numeru i udostępnię.
Cieszę się, że masz auto w tak perfekcyjnym stanie.
Pytanie brzmi... w jakim byłoby gdybyś nie lał paliw premium?
Jesteś w stanie mi udowodnić, że w gorszym?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To jest właśnie siła sugestii i marketingu.
A co do Auto Świata... Reklama w gazecie czy bony paliwowe na wakacje dla pismaka czynią cuda, zapewniam Cię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.