Temat: [Transit i Tourneo Custom 2012-2023] Ogólne spostrzeżenia na temat modelu plusy i minusy
View Single Post
Stary 27-02-2015, 14:23   #26
feniu
ford::advanced

Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2,0
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Ogólne spostrzeżenia na temat modelu plusy i minusy

Mi osobiście ten aftermarket (nadkola) spisuje się całkiem dobrze -czytaj nic z nim się nie dzieje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale faktycznie przyłożyłem się do zamontowania ich w odpowiednio mocny sposób... Swoją drogą bardzo ciekawy jestem jak są mocowane fabryczne nadkola, bo tam jest bardzo mało opcji na przymocowanie nadkola.

Co do hamulcy to mi się dobrze hamuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie wiem czy to może być różnica, że mam wersję 155KM i 330 h1l2 więc o największym maksymalnym obciążeniu ale nie mam zastrzeżeń. Z ciekawości porównałem tarcze od T5 to tam jest o 8 mm większa średnica tarczy (TC 300 mm vs. 308 mm T5) czyli dużo i nie dużo. VW ma zupełnie inaczej działające wspomaganie siły hamowania, które powoduje wrażenie lepszych hamulcy ale jak to się przekłada na drogę hamowania w metrach to też jestem ciekawy.

Ja muszę u siebie sprawdzić te odpływy wody z podszybia. Na pasek to mi chyba nie leci ale komputer silnika to na pewno był mokry. Nie wiem tylko czy montaż nadkoli to wyeliminował.
feniu jest offline   Odpowiedź z Cytatem