02-03-2015, 08:44
|
|
|
Moderator
Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Odp: Ford focus 1.8 TDDi czasem dłużej kręci przy odpale.
Cytat:
|
Witam mam do was forumowiczów takie pytanko , czy nie spotkaliśćie się kiedyś z takim przypadkiem jak mój:
Jestem posiadaczem forda focusa mk1 kombi z grudnia 1999 roku 1,8 tddi. Silniczek ladnie pracuje pięknie nie kopci nie dymi. Zaraz po zakupie czyli jakieś 2 miesiące temu wymieniłem nowe świece na zime olej filtry paski rolki itp. Pali za każdym razem od strzała za pierwszym razem czy ciepły czy zimny po dluższym postoju również. Ale z tego co zauważyłem raz na tydzien czasem dwa tygodnie moja foka ma takie coś że przy odpalaniu musze ją dłużej kręcic bo nie zaskakuje za pierwszym razem , dopiero jak trzymam na rozruszniku ruszam pedałem gazu po chwili zaskoczy i jest okey problem znika znowu na tydzien czy dwa. Zauważyłem że auto ma taką objawę czy cieply czy zimny. Stało wczoraj całą noc pod blokiem odpalałem rano i taki objaw. Tydzien temu w niedziele odpalił po całej nocy stania bez problemu podjechalem do sklepu zrobilem zakupy wyszedłem i musiałem dluzej kręcic zeby załapał. Nie wiem czym to może być spowodowane , pierwszy miesiąc po zakupie chodził idealne bez zarzutu. Proszę o info z góry dziekuje i pozdrawiam Przemek...
|
Proszę poprawić tytuł tematu.
Poradnik, czyli jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na tym forum
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=145988
|
|
|