Uszczelkę ściąga się w 5 sekund, zakłada w 25, także można sobie spokojnie zdjąć, zmierzyć i będzie wiadomo.
Czekam na info jak poszło, bo żaden mod mnie tak nie korcił do tej pory jak ten.
OK. Poczyniłem dzisiaj pierwsze kroki w tym kierunku, ale chyba zły wąż kupiłem. Silikonowo-igielitowy 9/10mm (zewnętrzna 10mm).
Nie wiem jak udało się komuś przeciągnąć 13mm przez tą uszczelkę, bo mi ten mój ledwo wszedł, ale z zaobserwowanych rzeczy:
Drzwi mi się ciężej zamykają i otwierają. Czuć wyraźny opór na klamkach wewnątrz i na zewnątrz (na szczęście kupiłem tylko na próbę na jedne drzwi.
Przez to, że wąż stawiał lekki bo lekki, ale jednak opór jak go przeciągałem, to się lekko w tej uszczelce rozciągnął, w skutek czego uszczelka na rogach nie siedzi jak powinna, bardziej do środka ją jakby ciągnie.
Nie wiem jak się to będzie sprawdzać przy niższych temperaturach, ale na tą chwilę, to chyba tego węża zdemontuję i poszukam jakiegoś innego. Muszę jeszcze sprawdzić jak przy wyższych prędkościach.
Są też plusy - przestały drwi skwierczeć na nierównościach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.