View Single Post
Stary 03-03-2015, 21:09   #3
Kaju88
ford::average

Imię: Karol
Model: Ford Kuga Titanium S
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Auto nie odpala - za niskie ciśnienie paliwa Common Rail

Dzięki za odpowiedź. Wiesz co, tematów z tym silnikiem i problemem było kilka. Jak nie kilkanaście. Odpowiedzi, którą podałeś oczywiście widnieją w owych tematach. Dlaczego więc założyłem temat? Kiedy w niedziele zaprowadziłem auto do mechanika, pomyślałem że wymieni zawór o którym mowa w tych tematach i po sprawie. Dzisiaj jest wtorek, a więc minęło prawie 3 dni odkąd auto jest u mechanika, a ten jeszcze nie kiwnął palcem. Wielokrotnie wskazywałem mu na elektrozawór, jednak (dlaczego?) on omija go szerokim łukiem i wstrzykuje strzykaweczką paliwo do filtra przez cały dzień. Nie wiem co jest grane, czy ten silnik jest aż tak skomplikowany? W ogóle wydaje mi się, że ci wszyscy mechanicy w obrębie mojego miasta nie mają pojęcia o mechanice, lub mają, ale mają wszystko w d... Przebywając kiedyś w takim zakładzie czekałem 25 minut, aż uczeń znajdzie klucz "dziesiątkę". Mechanik główny siedząc palił papierosa i podpowiadał młodemu, gdzie ma szukać. Żenada.. Dostają kase za uczniów i mają wszystko gdzieś. Nie mam pojęcia już co robić, myślicie że w serwisie będzie ktoś mądrzejszy i mimo skasowania mnie jak za zboże przywrócą moją fokę do życia?