View Single Post
Stary 03-03-2015, 21:10   #15
gmc22
ford::beginner

Imię: Seba
Model: focus c-max, fiesta mk 6, volvo v40
Silnik: 1.6 tdci, 1.4 tdci, 1,6d2
Rocznik: 2005, 2005, 2015
Domyślnie Odp: Montaż osłon dolnych progów z FF MK2 czy da się ?

[QUOTE=C-MAX_Member;2362759]Wiesz co to tylko można nazwać barankiem bo tak może z daleka wygląda. Tak naprawdę to jest chyba masa poliuretanowo-uszczelniająca gr ok 2-3mm położona w oryginale i jeszcze nie spotkałem się w żadnym samochodzie żeby pod tym była jakaś korozja. Nie będe tego zrywać bo wiadomo co się może stać, moze cały próg pójdzie razem z tym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. "im mniej oczy widzą tym serce mniej boli"Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przyznaję, uprościłem to do "baranka", u mnie niestety pod tą masą poliuretanową miejscami była korozja, zmuszony byłem
wycinać tę masę fragmentami i niestety szczotka druciana na wkrętarce akumulatorowej, blacha do czysta, miejscami widać działanie ocynku, szary nalot na blasze, ale jest on bardzo kiepski. Robiłem podobną operację w citroenie c2 Żony, gdzie ranty progów były "wypiaskowane" od kół, muszę stwierdzić, że blachy w citroenie były zdecydowanie lepsze. No ja niestety w swoim c-maxie doczyściłem rdzę do kilku małych otworków w progu,
Życzę wytrwałości.
Seba
gmc22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem