Cytat:
Jasne zobowiązuje się, ale mam też prawo wyrazić swój sprzeciw, a władza ma obowiązek ten sprzeciw wziąć pod uwagę. I w demokracji (co jest wielkim plusem) można wyrazić swoją opinię na dany temat i nikt Cię za to nie posadzi. A co więcej, wyrażenie opinii może doprowadzić do zmiany stanowiska władz, poprzez poparcie danej opinii przez innych obywateli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Wszystko prawda. Ale musisz miec silne argumenty i silna grupe co zwykle oznacza tworzyc grupe wiekszosciowa. A w tej, uzytkownicy 20 letnich aut raczej nie beda. Nawet w biednej Polsce.
Inna sprawa, ze czesto gesto wiekszosc nie musi miec racji. I to jest wada demokratycznego systemu z ktora jednak trzeba sie pogodzic.
Cytat:
|
Skoro mówisz że centa miast to słaba wentylacja to po jakiego grzyba władza pozwala budować nowe budynki w centrach miast ? Jaka w tym logika ?
|
Ja mam na mysli zabytkowe miasta jak np. Krakow. Ale tez zwykle w centrach miast juz nie ma miejsca zeby cokolwiek budowac. Oczywiscie zawsze sa wyjatki.
Cytat:
|
Nie no z tym TV to trochę przesada. Przecież nie mówimy tu o tym co masz w domu tylko o dostępie do miejsc publicznych. Co kogo obchodzi co masz w domu ?
|
Te miejsca nadal sa dla Ciebie dostepne. Nigdzie nie jest jednak powiedziane, ze musisz tam przyjechac wlasnym autem. Tak samo jak Panstwo nei gwarantuje wszystkim ze bedziemy jezdzic autami tej samej klasy, czy tymi samymi autami etc.
Myslisz ze na rynek krakowski wpuszcza Cie w pojezdzie gasienicowym? No nie... I nawet jakby spelnial EURO VI to by Ci to nie przeszlo.
Przyjdz pieszo, przyjedz na rowerze czy w aucie spelniajacym wymogi.