Mam galaxy od 3 lat - kupiony jako 5-letni. To w jakim był stanie przeczytasz w jednym z moim wątków, na pewno było warto za tę cenę. Co do komfortu, ilości miejsca - ciężko znaleźć odpowiednika. Zarówno pod względem wysokości foteli 2-rzędu (kolana nie są podniesione tak jak np. w 807 albo c4 picasso) jak i ilości miejsca na nogi (nawet tyle co w przedłużonym lexusie ls
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) jest świetnie. Wyposażenie - tu bywa różnie, zależy jaką wersję ustrzelisz - raczej nie ma problemów - chociaż czasem może wariować - u mnie prawdopodobnie przez lużno zamocowaną masę aku nagle było migotanie kontrolek na trasie i problem z odpaleniem. Innym razem - nawiew sam się zwiększał na max i nie dał wyłączyć - objaw wypalania dpf.
Co do dpf - prawdopodobnie wszystkie ze spotkanych problemów dotyczyły dpf - czy to problem z nawiewem, czy świst turbo czy niedrożny zawór odmy - prawdopodobnie mógł się przyczynić do powstania tych objawów dpf. Ostatnio wypluło na trasie po całej komorze silnika olejem - strzeliła rura dolotu czy jakoś tak.
Poza tym po roku od zakupu przeze mnie - wymieniłem 2-mase i sprzęgło - koszt ok 3k zł.
Czy kupiłbym ten model jeszcze raz? - być może, ale prędzej nowszą generację, której ford jeszcze nie raczył pokazać. Czy wolalbym benzyne - niekoniecznie - silnik 2.0tdci 140 jest naprawde elastyczny, nie trzeba go cisnac na wysokich obrotach zeby szedl, mocy pod dostatkiem nawet przy 140 KM tylko, jak na diesla - malo awaryjny, a benzynki obecnie sa rownie skomplikowane co diesle, gorzej je zagazowac (notabene w galaxy nawet gdyby mozna bylo to i tak nie ma gdzie wstawic baku).
Samochod swietny na dalsze trasy. Choc teraz chyba wolalbym jakies wielkie kombi o mniejszym oporze powietrza, lepiej wyciszonym przy wiekszych predkosciach i z napedem 4x4. Poki co jedyny samochod, ktory to spelnia jest niedawno pokazany espace
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pomijajac, ze to crossover
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.