Temat: [Mondeo 2007-2014] Regeneracja odbłyśników kesenon
View Single Post
Stary 05-03-2015, 22:11   #476
exterminator007
ford::average

Imię: Mariusz
Model: MONDEO MKIV Titanium X Individual
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Słabo świecące xenony, wymiana soczewek pomogła

Odpowiadając na pytanie dotyczące podkładek, oryginalne silikonowe w Visteonach służą według mnie głównie do ustawienia projektorów względem świateł drogowych. Też kombinowałem z węzykami silikonowymi jednakże przy szerokości obudowy Helli 3 zakres regulacji był wręcz symboliczny. W związku z tym stwierdziłem, że lepiej zastosować sztywne połączenie. Soczewka projektora jest u mnie idealnie ustawiona prostopadle do osi lampy . Natomiast muszę wspomnieć, że drogowe po tej modyfikacji świeca trochę za wysoko, pomimo prawidłowo ustawionych lamp. Wiele czasu spędziłem na próbach zsynchronizowania słupa swiatła ksenonów i drogowych. Efekt był mimo wszystko słaby. Dałem więc sobie spokój. Ponadto drogowe w moim mondeo służą od wielu miesięcy za dzienne na 30 % mocy po zastosowaniu odpowiedniego modułu.
Odnośnie do linka podanego w poście kolegi poniżej wydaje mi się, że cena jak za nowe projektory jest stanowczo za niska. Moim skromnym zdaniem są to repliki. Oryginały kosztują w okolicach 200 dolarów.

Ostatnio edytowane przez exterminator007 ; 05-03-2015 o 22:14 Powód: błąd
exterminator007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem