Temat: [Focus 2008-2011] Awaria układu wspomagania
View Single Post
Stary 06-03-2015, 10:04   #1
jacekk001
ford::amateur

Imię: Jacek
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Awaria układu wspomagania

Witam, mam focusa 1.6 tdci z 2008 r. Ostatnio gdy zapaliłem samochód pokazała się usterka awaria układu wspomagania. i znikło wspomaganie. odkręciłem reflektor dolałem troszkę płynu i odpaliłem kilka razy i wspomaganie wróciło. przejechałem z 150 km i zaparkowałem na jakieś pół godziny i znów nie było wspomagania. następnego dnia odpaliłem i znów było wspomaganie. i tak raz było raz nie było. pojechałem do mechanika nie było żadnych wycieków, ani przy pompie ani na maglownicy. Nie miał komputera, wiec pojechałem do elektryka na komputer. zrobił test układu wspomagania nie było żadnego błędu i włączyła się wtedy pompa na chwilę. samochód podłączony był pod komputer w momencie gdy nie działało wspomaganie. Teraz wspomaganie w ogóle już nie działa. Wcześniej jak kręciłem kierownica na postoju dało się słyszeć troszkę głośniejszą pracę pompy lecz nie było żadnych pisków ani zacinania. Nie mam już żadnych pomysłów. Zostało mi tylko do sprawdzenia przewody które idą do pompy czy są drożne. Zaznaczam że wcześniej, a użytkuję go o przejechałem ok 40000 km nie było nigdy problemów ze wspomaganiem. Czy ktoś się spotkał już z takim problemem ?

Ostatnio edytowane przez jacekk001 ; 06-03-2015 o 14:05 Powód: prośba administratora
jacekk001 jest offline   Odpowiedź z Cytatem