Odp: Radio 2 Din Android
Stacje na WinCE -są stabilne w działaniu, ale za to to w bardzo niewielkim stopniu można je zrobić pod siebie. Dlatego wspomniałem o AutoMapa (da się, ale kłopotliwe i nie stabilne oraz problemy z dźwiękiem) czy Yanosik - w zasadzie niemożliwe.
Stacje na Android - ogromne możliwości, ale też ciągle są jakieś problemy.
W obu przypadkach wynika to integracji funkcji systemu operacyjnego "WinCe lub Android" oraz funkcji od strony samochodu kontrolowane przez MCU. Bezpośrednio można je zauważyć chociażby przy: start systemu przy załączeniu samochodu, czy komunikacja z samochodem (reakcja na zapłon, wsteczny, oświetlenie, sterowanie z kierownicy czy Convers).
Jak na razie modle, które są ze stajni KGL/Klyde/RoadMaster/GS/JY/MD są najbardziej dopracowane i w miarę przewidywalne. No i problemy są już w nich dosyć znane i są na nie jakieś metody. Ale to wymaga cierpliwości, czasu, jakiejś wiedzy itd. Pozostałe – może ok – ale gdzie szukać pomocy w razie problemów ….
Jeśli chodzi o mnie - WinCE - bardziej stabilny, ale ociężały i trudny w modyfikacji. Androidowe - tak, ale ceny jeszcze wysokie oraz czekam na polepszą współprace z Conversem oraz kiedy zaczną wstawiać lepsze komponenty audio.
Ten, którego ja miałem przez chwilę, to oprócz problemów ze sterowaniem z kierownicy oraz całkowitym brakiem współpracy z Convers - grał bardzo płasko i pudełkowo. Obecny FX znacznie lepiej to robi. Poza tym był super.
|