View Single Post
Stary 06-03-2015, 21:08   #18
gmc22
ford::beginner

Imię: Seba
Model: focus c-max, fiesta mk 6, volvo v40
Silnik: 1.6 tdci, 1.4 tdci, 1,6d2
Rocznik: 2005, 2005, 2015
Domyślnie Odp: Montaż osłon dolnych progów z FF MK2 czy da się ?

Cytat:
Napisał C-MAX_Member Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A czy mogłeś tą dziurę w progu wypatrzeć lub wymacać ręką od wewnętrznej strony tylnego nadkola, czy to juz była "strefa nie dostepna" dla oka od zewnątrz? W jakiej odległości od końca progu miałeś tą dziurkę? Jak załatwiłeś sprawę później? Czy po zerwaniu tej masy miałeś otwory na te nakładki oryginalne na progi?
Nie, nie było szans, dziurki (kilka) są na takim przetłoczenia na progu (oczywiście od dołu - przy rancie), od strony nadkola ich nie zobaczyłem, około 7-10 cm od końca. Wyczyściłem z rdzy, nieco brunoxu, podkład czerwony tlenkowy i na to masa uszczelniająca do samochodów... I to był błąd, po 2 miesiącach masa uszczelniająca zaczęła odłazić, z braku już czasu i warunków, czyszczenie na nowo, na nowo podkład czerwony tlenkowy, od zewnątrz kiepski boll do podwozi, do progu boll do profili zamkniętych, zalałem - wyciekło, zaschło i olałem temat, zobaczę wiosną co tam się dzieje, kilka zgrzewów blach na podłodze też mam rudych. Co do drugiej części, na rantach progów oskrobanych z "mas" nie mam fabrycznych otworów do mocowania, w progu są oczywiście otwory technologiczne z zaślepkami gumowymi.
Pzdr
Seba
gmc22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem