Odp: Słabo świecące xenony, wymiana soczewek pomogła
Nawiazując do wypowiedzi kolegi Cabecao. Faktem jest, że samodzielnie przerobiłem reflektory w moim Mondeo. Uzyskany efekt przerósł moje oczekiwania. Jednakże tylko ja wiem ile czasu i wysiłku kosztowała mnie ta praca. Uwierzcie mi lampy w Mondeo MK4 są wyjatkowo trudnym przeciwnikiem zarówno w aspekcie wymiany projektorów jak też innych np. rozklejanie ( co też zrobiłem w celu pomalowania na black)
Moim zdaniem warto powierzyć przeróbkę osobie, która zajmuje się tym od dłuższego czasu i posiada odpowiednie doświadczenie i narzędzia. Nie wiem jaka jest cena usługi u naszego kolegi Nokitela ale wydaje mi się, że nie jest wygórowana skoro tylu forumowiczów z niej skorzystało i sa zadowoleni. Oczywiście można to zrobić też samodzielnie i mieć z tego satysfakcję tak jak ja ale nalezy sie liczyć z tym, że nie będzie łatwo.
Odnośnie kwesti świecenia moich lamp to po modyfikacji założyłem nowe żarniki Osrama. Mają one dopiero około 10 godzin pracy tak więc fotki wrzucę dopiero za jakiś czas gdy się "rozświecą"
Uważam, że nie ma co się zastanawiać. Wymieniajcie projektory ksenonowe bo naprawde warto!!
|