Cytat:
|
Rozkręć ponownie wtryskiwacz i sprawdź czy grzybek zaworka nie stoi, bynajmniej u mnie się zawiesił i objawy te same, samochód zgasł i nie chciał zapalić, biały dym etc. Jak go później rozruszałem w ropie z dodatkiem stp do czyszczenia wtrysków zaskoczył od razu, samochód zostawiłem odpalony na godzinę, potem przejażdżka i do tej pory spokój (odpukać).
|
No niestety grzybek swobodnie się poruszał, jedno co się zmieniło to to, że aku podładowane do 100% i autko odpaliło, ale niestety nierówna praca i dalej kopci na biało, z tym że po wykasowaniu wcześniejszych błędów FORscanem nie są generowane nowe, silnik kopci na biało, nierówno pracuje i żadnego błędu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze mam pytania:
1. Stary zaworek miał nr 28239294, natomiast nowy 28440421 - czy to aby dokładnie do wtrysku EJDR00504z?? (choć przez może jakieś 25 silnik chodził normalnie)
2. Czy po wymianie zaworka jak wzrosło ciśnienie na szynie z max 120 do 165 max to nie mogły zacząć lać wtryski?
3. Czy komuś się zdarzyło, żeby oryginalny zaworek był walnięty??
4. Czy te sprężynki we wtrysku ta długa i krótka mogły stracić swoje właściwości i może je też warto wymienić ?
Chyba jutro kupuje nowy zaworek z rozpylaczem i wymienię ponownie