Temat: [Mondeo 2000-2007] Nie odpala - biały dym z rury
View Single Post
Stary 08-03-2015, 20:58   #19
Mareckiop
ford::beginner

Imię: Marek
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2,0 TDCi 130km
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Nie odpala - biały dym z rury

Robiłem coś podobnego, ale odłączając całkowicie również zasilanie z szyny - oczywiście zaślepiając szynę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no i wtyczka odpięta - ale to było w momencie kiedy już aku był słabszy i nie mogłem odpalić - obracał i przy każdej próbie z osobna każdego wtrysku biały dym się wydobywał z rury wydechowej. Ale jak odłączyłem tylko 3 wtrysk (ten robiony), silnik jakby załapywał, natomiast przy odłączeniu każdego innego wcale.
Ale warto powtórzyć to odpinając tylko wtyczkę - przypuszczam, że efekt będzie taki, że tylko po odłączeniu 3 wtrysku nie będzie żadnej albo znacznie mniejsza reakcja.
Czy za taki stan może być odpowiedzialny tylko i wyłącznie owy zaworek, czy również rozpylacz i co gorsza może i cewka? (Już mi różne nawet te najgorsze rzeczy chodzą po głowie). Może sprawdzić rezystancję każdej cewki i porównać wyniki?
Co do linku do tego sklepu - to własnie go też znalazłem i chyba jutro podjadę kupić nowy tylko zastanawiam się czy sam zaworek czy w komplecie z rozpylaczem - bo rozmawiałem z gościem w sobotę i ma również komplet - taniej niż osobno.
Mareckiop jest offline   Odpowiedź z Cytatem