Cytat:
|
Nawiazując do wypowiedzi kolegi Cabecao. Faktem jest, że samodzielnie przerobiłem reflektory w moim Mondeo. Uzyskany efekt przerósł moje oczekiwania. Jednakże tylko ja wiem ile czasu i wysiłku kosztowała mnie ta praca. Uwierzcie mi lampy w Mondeo MK4 są wyjatkowo trudnym przeciwnikiem zarówno w aspekcie wymiany projektorów jak też innych np. rozklejanie ( co też zrobiłem w celu pomalowania na black)
Moim zdaniem warto powierzyć przeróbkę osobie, która zajmuje się tym od dłuższego czasu i posiada odpowiednie doświadczenie i narzędzia. Nie wiem jaka jest cena usługi u naszego kolegi Nokitela ale wydaje mi się, że nie jest wygórowana skoro tylu forumowiczów z niej skorzystało i sa zadowoleni. Oczywiście można to zrobić też samodzielnie i mieć z tego satysfakcję tak jak ja ale nalezy sie liczyć z tym, że nie będzie łatwo.
|
W 100% się zgadzam - każdy, kto kiedyś rozkleił reflektory, szczególnie te łączone PermaSeal(tm) wie, ile z tym walki. Z drugiej strony - bez rozklejenia niektóre operację są cholernie trudne, więc wiedza i doświadczenie warte są tych paru groszy, które trzeba Nokitelowi zapłacić.
[QUOTE=Nokitel]
Pomiary i zdjęcia już są cofnij się w temacie !!!
[/QUOTE
Przecież Ci już pisałem wyżej, że przeczytałem cały temat.
Pomiary - są, ale światłomierzem, a nie dla całości, nie napisałeś w jakich punktach mierzone, o ile pamiętam, mierzone na ścianie 2m od pojazdu...;
zdjęcia też da się zrobić znacznie lepiej (dobry przykład jest na hidretrofit.pl).