Temat: [Transit 2014-2019] Czy ktoś już posiada nowy model ???
View Single Post
Stary 11-03-2015, 19:54   #189
TTT
ford::average

Model: Mondeo Ghia MKIII Kombi Automat, Transit Jumbo
Silnik: 2.0 TDci / 2.2 TDci 125 KM
Rocznik: 2004 / 2012
Domyślnie Odp: Czy ktoś już posiada nowy model ???

Witam. Wracając do tematu padających pomp oleju. W grudniu 2014 spotkała mnie miła niespodzianka - zadzwoniła pani od dealera, od którego kupiłem w 06.2012 Transita - z informacją, że mój Transit został "wytypowany" na bezpłatną wymianę pompy oleju w ASO w ramach kampanii serwisowej Forda. Oprócz mnie jeszcze 4 kolegów, którzy w tym samym czasie kupowali Transity dostało od niej telefony. Prosiła o wybranie ASO - wybrałem BEMO w W-wie. Czekałem do 28.01.2015 - telefon z BEMO, że zapraszają na wymianę pompy oleju. Więc w sumie mam w swoim Transicie nową pompę - przy wymianie miał przebieg 164 000 km.

Ciekawostka pierwsza: pytam się które roczniki Transita obejmuje ta akcja serwisowa Forda - odpowiedź - to nie jest akcja serwisowa Forda, tylko jest to akcja na bezpłatną wymianę tej pompy tylko dla wybranych, kluczowych klientów Forda !!!

Ciekawostka druga - mój kolega odstawił auto na wymianę tej pompy (przebieg około 75 000) - dostaje telefon, że pompę miał już na ukończeniu i że w oleju jest bardzo dużo opiłków - decyzją Forda wymienili mu bezpłatnie silnik i turbosprężarkę !!! Cały osprzęt oczywiście ze starego silnika przełożyli. No ale to i tak niezły gest.

Auta oczywiście już po gwarancji.
TTT jest offline   Odpowiedź z Cytatem