Temat: [Focus 2004-2008] Zamek drzwi kierowcy wymiana.
View Single Post
Stary 13-03-2015, 21:11   #7
technikibart
ford::advanced

Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 TDCI 95KM > mod 137KM
Rocznik: 2011.09
Question Odp: Zamek drzwi kierowcy wymiana.

No i przyszedł czas na moje boje, lewy zamek zamarza, a prawy z centralnego nie zawsze się otwiera, otwiera lub zacina w połowie. Postanowiłem go zdemontować i wyczyścić, co następnie wykonałem. Już jest późno więc muszę czekać do rana na testy, czy po tych zdjęciach wygląda na to że dobrze złożyłem? Druga sprawa to nie obyło się bez ofiar, no tak napierało podczas wyciągania że ten kikut się ułamał, ma on wpływ na działanie? Zaznaczyłem na czerwono.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wyczyszczone elementy z tworzywa potraktowałem specjalnym żelem do kółek zębatych co zmniejsza ścieranie, wycisza i usprawnia działanie. Został mi po laserówkach które naprawiłem i służą mi do dziś.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie miałem odpowiedniego wiertła żeby rozwiercić nita to w tworzywie drimelem wyciołem rowek i na wsówke go wkładam i ciasno się trzyma. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
https://www.youtube.com/watch?v=NXqa...ature=youtu.be

Ostatnio edytowane przez technikibart ; 13-03-2015 o 21:31
technikibart jest offline   Odpowiedź z Cytatem