Temat: [Focus 2004-2008] Zamek drzwi kierowcy wymiana.
View Single Post
Stary 14-03-2015, 08:11   #10
technikibart
ford::advanced

Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 TDCI 95KM > mod 137KM
Rocznik: 2011.09
Domyślnie Odp: Zamek drzwi kierowcy wymiana.

Cytat:
Napisał szkodnik85 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A pamiętasz może jak wyglada sprawa połączenia klamki zewnetrzej z zamkiem. Bardzo Cieżko sie otwiera drzwi u mnie właśnie klamka zew. Wiem ze tam idzie linka i teraz nie wiem czy to ona jest powodem mojego problemu czy cos innego.
Raczej zamek bo linka w moim przypadku idealnie wygląda. W porównaniu tylne a przednie drzwi to te na przodzie otwieraly się z lekkim oporem, za to te z tyłu muśnięciem. Zaraz pójdę zobaczę czy coś pomogła kuracja, ale po płukaniu pod ciśnieniem samego zamka bez elektroniki to full"przepraszam za wyrażenie"gnoju się wydobyło. Być może po szybie to wszystko leci bo końcówka prowadnicy od szyby łączy się z zamkiem...

Bump:
Cytat:
Napisał slyboots Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Krzyś doszedłeś może do mikro-wyłącznika tego co odpowiada za sygnał otwartych lub zamknietych drzwi na zegarach ?

On lubi pokazywać że jest otwarty gdy występują duże mrozy a chciałbym sie do tego dobrac.
Z elektroniki to jest tylko to co widać na drugi i trzecim zdjęciu, ja na pewno muszę rozebrać jeszcze drugie drzwi bo po otwarciu w minusowej temperaturze nie chcą się zamknąc i póki wnętrza auta nie wygrzeje to odbijają się i nie chcą ryglować.

Poskładane,z początku nadal to samo ale po killku ryglowaniach jest dobrze. jednak musiało się coś wyrobić.

Ostatnio edytowane przez technikibart ; 14-03-2015 o 11:17
technikibart jest offline   Odpowiedź z Cytatem