Odp: Uwolniony od focusa
Owszem, przejechałem120 kkm, ale przy zakupie miał już 132 kkm. W zawieszeniu było robione:
- wymiana łączników i tulei stabilizatora przód - 170 zł
- wymiana jednej "kości" - 150 zł
- wymiana łączników stabilizatora przód i tulei stab tył - 280 zł
- wymiana łączników stab tył - 125 zł
- wymiana sworzni wahaczy - 220 zł
- wymiana tulei "cukierków" oraz tulei wahaczy poprzecznych - 850 zł
- wymiana tulei wahaczy przednich - 500 zł (tutaj popełniłem błąd - lepiej było kupić nowe wahacze)
- wymiana łączników stab przód (aluminiowe) - 280 zł
- wymiana wahaczy poprzecznych, łączników i tulei stab tył (wahacze dolne i górne Lemforder, nośne Meyle, do tego komplet śrub i nakrętek) - 1600 zł
- wymiana łączników i tulei stab przód (raczej niepotrzebnie, należało wymienić sworzeń wahacza; decyzja była moja, nie mechanika) - 360 zł
- wymiana sworznia wahacza - 115 zł
Wszystko było robione, jak tylko pojawiały się pierwsze objawy zużycia, na częściach raczej nie oszczędzałem. Być może w niektórych przypadkach koszty robocizny były wysokie, np. wymiana jednej "kości" 60 zł, czy wymiana czterech tulei wahaczy przednich ponad 300 zł.
Wszystkie naprawy i wymiany, które wymieniłem już wcześniej, dotyczyły w większości spraw eksploatacyjnych lub usterek typowych dla Focusów. Być może skupiło się ich zbyt dużo na moim samochodzie, stąd tyle kasy poszło. Nie robiłem napraw w "garażu pana Henia".
|